ZUSSEN NIEUWENDIJK, SIERADEN EN SCHILDERIJEN | 17 + 18 JULI

17 + 18 juli / 12 tot 17 u

Zussen Marja en Helen Nieuwendijk komen samen exposeren in Het Weefhuis. Marja schildert al vele jaren met acryl- en olieverf en is gefascineerd door de vitale kracht van de natuur. Helen schildert ook maar tijdens deze expositie laat zij alleen haar exclusieve sieraden zien.

Marja Nieuwendijk begint haar schilderijen gewoonlijk, als een idee voor een nieuw werk vaste vormen heeft aangenomen, met een compositie in acrylverf; kleurschakeringen en collages op het doek. Het is een intuïtief proces, waarbij de controle gedeeltelijk wordt losgelaten. Haar expressieve werk beweegt zich in het grensgebied van figuratie en abstractie.

Marja is vele jaren docent handvaardigheid en tekenen geweest. Op latere leeftijd heeft zij de Nieuwe Akademie Utrecht afgerond en het werken met verf losgelaten. Zij ging objecten maken van verhitte kunststof. Toch ging zij weer met verf aan de slag. Het canvas is dikwijls bewerkt met collagemateriaal waarop zij de verf met vingers en penselen  aanbrengt.

Zowel recent als eerder  werk zal te zien zijn. www.marjanieuwendijk.nl

Helen Nieuwendijk heeft zich aanvankelijk gericht op het schilderen; zowel aan de van Ruudt Wackers Academie als later bij het van Gogh-atelier onder leiding van Peter Schenk.

De laatste jaren ligt het accent op het maken van kunst-sieraden, waarin ze het experiment niet schuwt. Zij maakt gebruik van eenvoudige materialen, maar door hun creatieve vormen worden deze ontwerpen unieke creaties. www.helennieuwendijk.nl

Vind ons leuk of deel op Facebook!