VILT – VEELZIJDIG 2021 | 27 + 28 NOV

Meer afbeeldingen – klik ▲

27 en 28 november  / 13 tot 17 u

‘Vilt Veelzijdig’ is een grote tentoonstelling van vilt en viltobjecten van de Vilt Kontakt Groep Noord Holland en Flevoland. Er zullen een aantal indrukwekkende objecten te zien zijn, die de veelzijdigheid van vilt duidelijk illustreren.

Het maken van vilt is het oudste textielambacht ter wereld. Met water en zeep worden plukken wol bewerkt, zodat de wol gaat vervilten. Het kan dan in de vorm van een lap of een voorwerp worden gevormd.

‘Indrukwekkende objecten illustreren de veelzijdigheid van vilt.’

Vroeger werd deze techniek vooral ingezet om gebruiksvoorwerpen en kleding te maken. Nu wordt ze ook ingezet voor het maken van bijvoorbeeld 2-D-wandobjecten, en 3-D-sculpturen en kunstobjecten. Als kunstobject kunnen ze ook dienst doen als geluiddemping in huis en in open ruimtes.

De leden van de Vilt Kontaktgroep willen laten zien hoe mooi, verrassend en veelzijdig vilt is. Op de tentoonstelling zijn zowel de wat meer traditionele artikelen, zoals kleding, als wandversieringen en objecten te zien. De 20 exposerende vilters zijn aanwezig om meer te vertellen over deze techniek.

De Vilt Kontakt Groep Noord Holland en Flevoland is een onderdeel van de landelijke vereniging, en bestaat uit ruim 160 enthousiaste leden. Landelijke telt de vereniging zo’n 1000 leden, die allemaal een passie hebben voor vilt.

Voor informatie hierover kijk op: www.viltkontaktgroep.nl.

NOG EVEN OVER CORONA EN DE QR-CODE

Wij bewegen mee met de aanbevelingen van de overheid. Omdat deze onderhevig zijn aan veranderingen, is het verstandig de laatste ontwikkelingen hierover in de gaten te houden.

ZOWEL BIJ EXPOSITIES ALS BIJ LEZINGEN IS HET VERPLICHT
EEN QR-CODE TE KUNNEN TONEN, MET ID-BEWIJS.
Zorg dat u de QR-code voor uw bezoek heeft geïnstalleerd op uw mobiele telefoon of anderszins kan aantonen, bijv. met een geprinte versie van QR-code verkregen via CoronaCheck.nl/print.

– OF EEN GELDIGE NEGATIEVE TESTUITSLAG MET ID-BEWIJS.
Bent u niet gevaccineerd? Dan kunt u via diezelfde link, CoronaCheck.nl/print een QR-code van uw test krijgen. Vragen? Raadpleeg de site van de overheid over QR-codes, coronacheck.nl

– MOGELIJK ZAL HET DRAGEN VAN EEN MONDKAPJE WEER VERPLICHT ZIJN IN OPENBARE RUIMTES;
HOU HIER REKENING MEE BIJ UW BEZOEK.

Wij vinden deze regels ook niet leuk. Echter, als wij de regels niet volgen, kunnen we geen exposities meer tonen of lezingen houden. Wij hopen op uw begrip. 

Klik hier voor de pagina op onze site met de coronahuisregels.

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF

HET WEEFHUIS OP FACEBOOK