SHOWCASE | 8 + 9 OKT

Werk van Theo de Bruyn

OKT | 8 + 9 | 11 – 17 u

– JOANNE ZEGERS – THEO DE BRUYN – MIEKE COSEMANS –
– HENNESIEN VAN WALDERVEEN – OSCAR ABERSON – ESTHER HANS –

Al 10 jaar komen de kunstenaars regelmatig samen om over hun werk met elkaar te spreken in een z.gn. intervisiegroep. Dankzij de intervisieavonden houden de kunstenaars elkaars geest scherp en geïnspireerd. Dat resulteert regelmatig in mooie avonden met felle discussies en inzichten.

Onder de titel Showcase gaan we kunstwerken zien van grote diversiteit. Alle kunstenaars zijn professioneel actief; hun werk is zeer uiteenlopend en dat alleen al maakt deze expositie meer dan de moeite waard.

Tekst gaat door onder de afbeeldingen.

De bezoeker kan schilderijen verwachten van Joanne Zegers in haar zoektocht naar abstractie. Haar werk krijgt steeds meer diepte doordat ze uitgebreid bestudeert wat licht en donker en kleur op het doek doen.

Tekst gaat door onder de afbeeldingen.

Theo de Bruyn maakt weloverwogen, doordachte schilderijen, geïnspireerd op o.a. structureren en architectuur, waar hij lang op broedt en waarbij hij weinig aan het toeval overlaat. (Zie ook de afbeelding bovenaan.)

Tekst gaat door onder de afbeeldingen.

Mieke Cosemans maakt zeer persoonlijk werk dat soms bestaat uit dromerige sferen. Zij maakt schilderijen, etsen, beelden en aardewerk.

Tekst gaat door onder de afbeeldingen.

Het werk van Hennesien van Walderveen is direct te herkennen door haar unieke sfeervolle portretten die lijken, en toch ook veel ruimte laten voor de kijker om bij weg te dromen.

Tekst gaat door onder de afbeeldingen.

Oscar Aberson is op zoek naar ‘wanneer is een schilderij nou af?’ Zijn schilderijen zijn daardoor gelaagd en bestaan uit allerlei fragmenten. De kijker wordt visueel uitgedaagd.

Tekst gaat door onder de afbeeldingen.

Esther Hans werkt projectmatig, en niet volgens een stijl. Op dit moment maakt ze grote houtskooltekeningen, die gaan over de relatie tussen haar en anderen. Maar je kunt net zo goed een schilderij van een plant of een gangster tegenkomen.