POMES PENYEACH PROJECT – FACETTEN VAN DE KUNST

Klik voor afbeeldingen ▲

11 en 12 november van 12 en 17 uur

Facetten van de Kunst’ viert haar 15-jarige jubileum  met een expositie en performances geïnspireerd op de Pomes Penyeach van James Joyce.

‘Facetten van de Kunst’ brengt uitvoerend en scheppende kunstenaars samen op ongewone locaties, om nieuwe raakvlakken te zoeken en daarbij het publiek uit te nodigen om nieuwe kunstvormen van een andere hoek te bekijken en beluisteren.

BEELD

15 kunstenaars zullen gedichten beeld-zetten en de gedichten zullen als ‘geschreven woord’ naast de kunstwerken hangen, gekalligrafeerd op glas.

MUZIEK

Tussen 13 en 16 uur zijn er op beide dagen performances, lezingen, en interactieve performance art. Julia Barnes zette de Pomes op muziek voor de Zaanse sopraan Caroline Stam en bariton Matthijs Mesdag samen met strijkers en slagwerk.

Tussen de liederen door worden de door Robbert-Jan Henkes en Erik Bindervoet vertaalde gedichten voorgedragen door Julia Henneman. Stemkunstenaar Han Buhrs maakt samen met Barnes en slagwerker Yung-Tuan Ku een swingende improvisatie op vier van de gedichten in de suite Joyce in Lust (Love).

WOORD

Moongrey, goudbister en regengeplas
Kunstminnend publiek en passanten verleiden wij tot het horen van de gedichten en toonzettingen, om ze te lezen en aandacht te schenken aan de exceptionele woorden van James Joyce en de vertalers door middel van kunstacties gericht op de woorden.

JUBILEUM-CD EN -BOEK

De cd ‘By the Light of his Heart’ wordt dit weekend gepresenteerd. Het bestaat uit de liedcycli ‘The Flowering Branch’ voor sopraan en strijkkwartet, ‘Old Heart’s Wisdom’ voor bariton, strijkkwartet en slagwerk, en de Suite ‘Joyce in Lust (Love)’ voor stemkunstenaar, altviool en slagwerk. Bezoekers kunnen de cd kopen voor € 15,-.

Ook het boek Pomes Penyeach Project zal worden gepresenteerd, met de gedichten van Joyce in het origineel en in vertaling door Robbert-Jan Henkes en Erik Bindervoet, foto’s van de tentoonstelling gemaakt op de gedichten, en achtergrond over de tentoonstelling. Het boek is dan ook te koop voor € 15,-.CD en boek samen kosten € 25,-. Het is is aangeraden het boek en de CD van tevoren te bestellen via info@facettenvandekunst.nl .

Kom langs en geniet, de toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.facettenvandekunst.nl.