LEZING: LAATSTE IMPRESSIONISTEN EN BUITEN SCHILDEREN

Klik voor afbeeldingen van getoonde werken ▲

14 NOVEMBER
EEN LEZING VAN JAN RUDOLPH DE LORM
(museumdirecteur Singer Laren)

Aanvang 20:00 uur;
inloop 19:30 uur;
entreeprijs € 10,-

(inclusief koffie of thee bij binnenkomst).

Op woensdag 14 november zal Jan Rudolph de Lorm, museumdirecteur van Museum Singer Laren, weer een lezing geven in Het Weefhuis in Zaandijk. De lezing heeft als onderwerp de lopende tentoonstellingen in Museum Singer Laren: ‘Laatste impressionisten’ en ‘En Plein Air – Honderd jaar buiten schilderen’, die nog te zien zijn t/m 2 december 2018.

De exposities hebben elk een eigen invalshoek, maar zijn beiden geïnspireerd op de natuur. In ‘Laatste Impressionisten’ zijn de dromerige esthetische beelden van kunstenaars als Henri Le Sidaner, Emile Claus, Gaston La Touche, Henri Martin en Frits Thaulow het onderwerp: een groep kunstenaars van de kunstenaarsvereniging Société Nouvelle de Peintres et de Sculpteurs (1900 – 1915). Samen delen zij een romantische visie die zich uit in een getrouwe weergave van mens, dier en natuur.
Naast schilderijen en werken op papier is een zestal beelden van Auguste Rodin te zien, de voorzitter van de kunstenaarsvereniging vanaf 1906. ‘En plein air – 100 jaar buiten schilderen’ laat werken zien uit de Singercollectie en biedt met schilderijen van kunstenaars als Anton Mauve, Charles Daubigny, Claude Monet, George Hendrik Breitner en Ferdinand Hart Nibbrig een overzicht van een eeuw in de buitenlucht schilderen.

Voor meer over de tentoonstelling bezoek de site van Het Singer Laren.

Heeft u interesse om deze lezing bij te wonen, wees er dan snel bij! De verwachte belangstelling voor de lezingen van Jan Rudolph de Lorm is altijd groot en vanwege veiligheidsvoorschriften kunnen een beperkt aantal bezoekers de lezing bijwonen.

RESERVEREN IS NOODZAKELIJK.
Heeft u interesse om deze lezing bij te wonen, wees er dan snel bij! Tijdig reserveren wordt  geadviseerd aangezien er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

RESERVEREN VOOR DEZE LEZING.