LEZING ‘HUIS VAN HILDE’

afbeelding van nieuwe vondst vissenwervels (foto eigendom van Huis van Hilde)

24 JANUARI VOORBIJ
EEN LEZING VAN ANOUK VELDMAN
(museummanager Huis van Hilde)

Aanvang 20:00 uur;
inloop 19:30 uur;
entreeprijs € 10,-

(inclusief koffie of thee bij binnenkomst).

In Castricum is sinds januari 2015 Huis van Hilde gevestigd, het archeologisch centrum en depot van de provincie Noord Holland. Senior-archeoloog en museummanager Anouk Veldman, woonachtig in Wormerveer, zal op 24 januari een lezing geven over Huis van Hilde in Het Weefhuis in Zaandijk.

Als KNA senior-archeoloog heeft Anouk Veldman 14 jaar met de voeten in de klei gestaan en door heel Nederland en in het buitenland haar sporen verdiend. Zij specialiseerde zich voornamelijk in de Romeinse tijd. Sinds augustus 2015 is zij werkzaam als museummanager in Huis van Hilde.

De lezing in Het Weefhuis zal onderwerpen belichten als: ‘Waarom worden archeologische objecten bewaard’ en ‘Hoe ziet de vaste tentoonstelling eruit en hoe is die opgebouwd.’ Maar er wordt ook aandacht besteed aan het reilen en zeilen van de organisatie met 100 vrijwilligers, de tijdelijke tentoonstellingen, de activiteiten en de schoolbezoeken.

RESERVEREN IS NOODZAKELIJK.
Heeft u interesse om deze lezing bij te wonen, wees er dan snel bij! Tijdig reserveren wordt  geadviseerd aangezien er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

RESERVEREN VOOR DEZE LEZING.

Huis van Hilde website