ONZE DOELSTELLING EN HET BESTUUR


STICHTING HET WEEFHUIS

Stichting Het Weefhuis heeft het pand van gemeente Zaanstad overgenomen, opdat het na een grondige restauratie behouden blijft voor openbaar gebruik. Stichting Het Weefhuis heeft zich ten doel gesteld het Weefhuis voor openbaar gebruik te behouden. Zij wil dat doen door het te exploiteren als cultureel centrum, waarbij het begrip ‘cultuur’ breed moet worden opgevat. De eerste periode van het gebruik van het Weefhuis hebben dat al duidelijk gemaakt. Naast de vele exposities van beeldend kunstenaars in de weekends werden er door de week bijeenkomsten gehouden door organisaties, clubs en verenigingen van allerlei aard. Daarnaast werd het pand benut als ruimte tijdens de zomer- en kerstactiviteiten in Zaandijk, als ruimte voor workshops, voor lezingen, kleine concerten en als theater voor kindervoorstellingen. Kortom een breed spectrum van (culturele) bezigheden.
Dat wil de stichting uitbreiden na de restauratie. De naam Weefhuis krijgt daardoor een nieuwe betekenis. Zoals het weven van kleine draadjes het begin is van een mooi tapijt, zo dragen alle activiteiten bij tot de veelkleurige culturele kaart van de Zaanstreek. Van yogalessen tot vergaderen, van merklappen tot moderne kunst, van poëzieavonden tot concerten.

HET BESTUUR
Het bestuur van Stichting Het Weefhuis bestaat uit: Ella de Jong voorzitter, Lia Konijn secretaris, Ger Heere penningmeester. Leden: Piet van Nugteren (onderhoud), Yvonne van Veen (expositie coördinatie), Jan Duijvis (zakelijk  verhuur), Ingrid van Dijk en Nicole van der Heijden.

Lees meer over Het Weefhuis:

Introductie Het Weefhuis
Geschiedenis
Restauratie 2006
Fondsen en sponsoren van Het Weefhuis