EXPOSITIE SAENS KUNST COLLECTIEF | 13 + 14 AUG

AUG | 13 + 14 | 11 – 17 u

Het Saens Kunst Collectief is ontstaan uit de kweekvijver van de Saense School voor Beeldende Kunst, die werd opgericht door Marijke Habernickel.

De Saense School voor Beeldende Kunst timmert al weer enige jaren aan de weg. In 2015 werd het opgericht door Marijke Habernickel. Afkomstig uit de zorg, kwam zij tijdens een managementbijeenkomst min of meer per ongeluk in aanraking met de Bussumse kunstenaar Boy Namias de Crasto. Dat inspireerde haar zo dat zij besloot haar artistieke kant verder te ontwikkelen.

Zij wist een eigen leermethode te ontwikkelen: “De 5 beeldelementen in beeld”. Deze werkmethode is uitgebreid getest met vele cursisten en vormt de basis voor de cursussen en workshops van de Saense School voor Beeldende Kunst.

Nu gaan de leden van het Saens Kunst Collectief samen en tour om hun kunst te exposeren. De bezoeker kan een verscheidenheid aan werken verwachten  – portretten, gemengde technieken, collages en een explosie van kleur.

Workshop
Tijdens deze tentoonstelling wordt een mini-workshop portrettekenen gehouden. Aanmelden voor deze workshop kan via info@saenskunstcollectief.nl of telefonisch via 06-16807659. Meer informatie over de Saense School en Marijke Habernickel is te vinden op https://www.saenseschool.nl.

Eerder exposeerde het collectief in Zorgcentrum Novawhere in Purmerend, in de Bullekerk in Zaandam en in Katwijk met de tentoonstelling Kleurrijk.

Tekst gaat door onder de afbeelding.