EXPOSITIE DE ZAANSE SCHILDERSKRING

Klik voor afbeeldingen ▲

KERSTWEEKEND 23, 24, 25 en 26 december van 13 tot 17 uur

De jaarlijkse expositie van de leden van De Zaanse Schilderskring is dit jaar op 23, 24, 25 en 26 december, het weekend voor kerst en de beide Kerstdagen.

De schilders van de schilderskring hebben ieder hun eigen onderwerp, stijl en techniek gekozen om een werk te maken dat geëxposeerd zal worden. Er wordt gewerkt met aquarel, acryl, olieverf of gemengde techniek. De schilderijen zijn abstract, realistisch, kleurrijk of met ingetogen kleurgebruik.

De Zaanse Schilderskring werd in 1937 opgericht in Westzaan als ‘schilder-en teekenclub Kunst na Kennis’. Na omzwervingen langs Stuurmanspad, Kattegat, het Krimp en de Leegwaterstraat in Koog aan de Zaan zetelt de club sinds oktober in de Groene Bark 183, Vlielandstraat 2 in Zaandam. Een mooi licht en ruim atelier waar op verschillende dagen in de week groepen bijeen komen om te schilderen. Iedereen, van ervaren tot beginnend schilder, kan bij de Zaanse Schilderskring terecht. De schilders inspireren elkaar en er is natuurlijk de nodige gezelligheid.

Een aantal keer per jaar worden er workshops gehouden waarbij een Zaanse kunstenaar instructies en begeleiding geeft. Dit leidt tot mooie werkstukken.

Meer informatie over ‘De Zaanse Schilderskring’ is te vinden op:
www.zaanseschilderskring.nl of info@zaanseschilderskring.nl.