TENGEL JUBILEUMTENTOONSTELLING

26 / 27 januari en
2 / 3 februari
van 12 tot 17 u

Tengel viert in 2019 haar 25-jarig bestaan.

Het jubileumjaar van het kunstenaarsplatform Tengel begint op 25  januari met een nieuwjaarsreceptie en een estafette-tentoonstelling van leden van die zich in de afgelopen 25 jaar ingezet hebben voor Tengel. Het weekend daarop, 2 en 3 februari, halen de exposanten een deel van hun werk weg nodigen ze een andere kunstenaar uit om werk te tonen.

Tengel is 25 jaar geleden opgericht door enthousiaste kunstenaars uit de Zaanstreek om gezamenlijk naar buiten te treden als groep. Zo ontstond bijvoorbeeld de eerste atelierroute die al meteen een groot succes was. In de afgelopen 25 jaar zijn er veel exposities, kunstmanifestaties en atelierroutes georganiseerd door Tengel-kunstenaars. Om voorbeelden te noemen: de Kunstfabriek edities tijdens Midzomerzaan, de expositie ‘Goud op hout’ die ook te zien was in musea buiten de Zaanstreek, de expositie ‘Art ’n Toys’ in Fort aan den Ham en recentelijk edities van ‘Wild Kamperen’ waarbij Tengel ook buiten de Zaanstreek opereert.

In dit feestelijke jaar zullen nog tal van andere exposities, kunstmanifestaties, lezingen en breinstormen in galeries, culturele plaatsen en onverwachte plekken plaatsvinden. We zijn heel blij het jubileumjaar te starten in wat toch wel een thuishaven voor veel Tengel-kunstenaars is, het Weefhuis in Zaandijk.

Deelnemers in het eerste en tweede weekeinde: Lia van Ham, Rafaël Calvo, Marcel Fraii, Herman van het Hoff, Rob de Vries, Hanneke Kuik, Nahed Sayyad, Klaas de Boer, Joke Konijn, Philo Gregoire, Stella Burggraaf, Alice Pool, Ja ja glaskunst, Laura van Dijk, Katrine van Klaveren, Margriet van Engelen, Co van Assema, Joanne Zegers, Nicole van de Heyden, Mirjam Voets, Frenk van Heeswijk, Monique Anrochte, Monica Schumacher, Martin Heynen, Willem Moeselaar.

In het 2e weekeinde vervangen al deze deelnemers een deel van hun werk en vervangen dit door werk van een andere, door hen uitgenodigde kunstenaar. De namen van deze genodigden volgen nog.

Maak verbinding met uw vrienden
en deel dit evenement op Facebook.