EERSTE EXPOSITIE KUNSTENAARSVERENIGING LANDSMEER

In mei zal een aantal leden van Kunstenaarsvereniging Landsmeer, verspreid over twee weekeinden exposeren in Het Weefhuis.
Het eerste weekeinde van 5 en 6 mei, zullen werken te zien zijn van George Swildens, Ben Haenen, en Marijke Koops. Het tweede weekend is 19 en 20 mei; dan komt een viertal andere kunstenaars die aangesloten zijn bij Kunstenaarsvereniging Landsmeer aan bod.

George Swildens is lid sinds 1996. Uitgangspunt in zijn werk is, zoals hij het zelf noemt, ‘natuurlijke vrijheid’. Door zijn werk hoopt hij te verrassen. Er wordt gewerkt met heldere kleuren, die harmonisch verbonden zijn. Zowel voorstellingen uit de natuur als portretten behoren tot zijn repertoire, maar ook schilderijen met een spirituele inslag worden tentoongesteld.

 

Ben Haenen is werkzaam als grafisch vormgever, ontwerper en kunstschilder. In deze tentoonstelling zullen schilderijen van zijn hand te zien zijn. De werken laten duidelijk de grafische achtergrond van Haenen zien. Er worden composities getoond waarbij kleur en de fotografische vervorming van kleur een heel sterke rol spelen. Ook bij Haenen zijn zowel portretten als voorstellingen uit de natuur onderwerp van zijn oeuvre. Vanaf 1988 is Ben Haenen als lid van Kunstenaarsvereniging Landsmeer bezig met kunstmanifestaties in binnen- en buitenland.

.
De feeërieke keramiek van Marijke Koops is een verrassende aanvulling. Grappige ontwapenende, tot de verbeelding sprekende voorwerpen. Een met paard versmolten amazone, een vrolijke big maar ook vrije vormen worden uitgebeeld. Ook wat meer pragmatische voorwerpen zoals schalen en potten kunt u tegenkomen. Marijke Koops woont en werkt al sinds 1971 in Landsmeer.

Openingstijden van deze tentoonstelling zijn op 5 en 6 mei 2012 tussen 11.00 en 18.00 uur. De toegang is gratis.