KUNSTCOLLECTIEF FORMAAT EXPOSEERT

Klik op plaatje voor afbeeldingen.

weekend van 20 + 21 en 27 + 28 mei / 13 – 17 uur

De wereld kijkt naar ons.
Als een ruwe steen
tot zeskant geslepen 
kaatsen wij de beelden terug.
Elke zijde geeft een ander licht,

een andere blik.

Het weekend van 20 en 21 mei én 27 en 28 mei exposeert Kunstcollectief Formaat uit Weesp, een groep van zes vrouwelijke kunstenaars, Betty Boor, José van’t Rood, Gloria Mulder, Marian Mutsaers, Els Smit en Annette van de Vegte. In hun logo regeert de zeshoek, een symbool dat met elke zijde een persoon en haar visie op onze wereld verbeeldt. Zij praten samen over kunst, kijken met een kritische blik naar elkaars werk en geven elkaar feedback.

Bij deze expositie is besloten niet met een thema te werken en elk heeft zijn werk onafhankelijk van de anderen gemaakt. Hierdoor zijn de getoonde werken totaal verschillend. Er is fotografie en er zijn schilderijen in acrylverf en met gemengde techniek. Tijdens de expositie zullen steeds twee kunstenaars aanwezig zijn om u rond te leiden. Op zaterdag 20 mei zal de expositie om 15.00 uur geopend worden. Alle kunstenaars zijn die dag aanwezig om met u te praten over hun werk.

De foto’s van Betty Boor (fotografie) tonen het grimmige van een betonnen fort, een deel van de Hollandse waterlinie. Toch, eenmaal binnen de muren, voelt men zich veilig. In het werk van José van’t Rood (gemengde techniek op paneel en papier) staat de mens en zijn belevingswereld centraal – al dan niet in geabstraheerde vorm. Gloria Mulder (acryl op doek) haalt de inspiratie voor haar abstracte schilderijen uit de landen waar zij heeft gewoond en haar geboorteland Australië. Zij werkt met de aardekleuren die herinneren aan die landen. Marian Mutsaers (gemengde techniek op papier, doek en ruimtelijk werk) laat zich leiden door het moment, positieve en negatieve gevoelens, empathie, neerslachtigheid, verwondering, liefde. ‘It’s all there, so lets keep drawing’. Els Smit (gemengde techniek op papier) noemt haar organische werk ‘getekende gedachten’. En het werk van Annette van de Vegte (acryl en collage op doek en hout) gaat over het voorbijgaan, over het bloeien en verwelken en over weerspiegeling van takken en bladeren.