SAENSE SCHOOL VOOR BEELDENDE KUNST TOONT GEZICHT VAN DE ZAANSE SCHANS

Klik voor afbeeldingen ▲

25/26 november en 2/3 december van 11 tot 17 uur
opening 25 november 15 uur

Hoe zal de Zaanse Schans eruit komen te zien als de plannen uit ´het Droombeeld voor de Zaanse Schans anno 2030´ werkelijkheid worden? Met die vraag in haar achterhoofd gingen Marijke Habernickel en haar leerlingen van de Saense School voor Beeldende Kunst aan de slag. Samen creëerden zij een expositie die zicht geeft op een status quo van de Zaanse Schans anno 2017. 

Opening
De opening op 25 november om 15 uur zal geschieden door Peter-Jan van Steenbergen, directeur van de Stichting de Zaanse Schans. Peter-Jan van Steenbergen zal dan een korte lezing geven met de titel ‘Een Blik Op De Toekomst’.

Expositie
Aan de expositie doen mee: Frank Wilbrink, Thelma den Adel, Gerdien Biersteker, Ingrid MacGillavry, Lyda de Rooij, Maaike Schumacher, Marijke Mol Lous, Marjolijn van Huijstee, Ria Baaijen, Rick Fluri, Carolien van Veen. Marijke Habernickel met keramiek en foto’s van Wim Habernickel.

Habernickel, oprichter van de Saense School voor Beeldende Kunst, raakte geprikkeld om samen met haar leerlingen kunst te creëren die werd geïnspireerd door de Zaanse Schans. Deze ingeving kreeg zij dankzij de presentaties over ‘het Droombeeld voor de Zaanse Schans anno 2030’. Habernickel: “De Zaanse Schans is ooit bedoeld om het Zaanse erfgoed in stand te houden. We staan aan de vooravond van grote veranderingen. Hoe kan de Zaanse Schans een oplossing bieden voor de drie miljoen toeristen die in 2030 worden verwacht? Hoe krijgt een harmonie tussen cultureel erfgoed, commercie en toenemend toerisme vorm?”

Uit bezorgdheid dat de authenticiteit en het huidige aanzien van de Zaanse Schans verloren zullen gaan, creëerde Marijke Habernickel samen met echtgenoot Wim en haar leerlingen een tentoonstelling. Wim Habernickel maakte 800 foto’s van de huidige Zaanse Schans en Marijke en de leerlingen van de Saense School voor Beeldende Kunst maakten een eigen interpretatie die te zien is in een boek en een expositie.

Over de Saense School voor Beeldende Kunst
De Saense School voor Beeldende Kunst is een initiatief van Marijke Habernickel. In een tweejarige opleiding komen de leerlingen in aanraking met tekentechniek, kleurgebruik, compositie, licht en donker, het ontwikkelen van een eigen stijl, speciale technieken en het toewerken naar een expositie en boek. Zij onderscheidt zich van andere opleidingen en cursussen en opleidingen door de beeldende kunst, psychologie en wetenschap te combineren. De kracht van het programma ligt in het kleinschalige karakter met persoonlijke aandacht en coaching, een gekwalificeerde docent en leren met plezier.

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met Marijke Habernickel | Oprichter Saense School voor Beeldende Kunst | T 06-168078659 of |E info@ateliermarijke.nl |