FOTOGROEP OOG EN BLIK EXPOSEERT

23 en 24 september 12 - 17 u

Klik voor foto’s ▲

zaterdag en zondag
23 en 24 september van 12 – 17 uur

Fotogroep Oog en Blik bestaat uit een aantal enthousiaste fotografen uit Zaandam en omstreken. Tijdens deze expositie laten de fotografen zeer uiteenlopende onderwerpen en stijlen zien afhankelijk van de individuele keuzes en interesses.

Bij deze expositie doen zes leden mee. Gerda Bekker die in eigen land wild fotografeert, heeft in Vogelenzang o.a. vossen in beeld gebracht. Timo Berghuis heeft de kustlijn weergegeven in lijnen en grijstinten. Corrie de Gier is geïntrigeerd door spiegelingen. Zowel bij mens als dier wordt door de spiegeling een extra dimensie gegeven. Ontdek een andere kijk op het leven in de spiegeling. Yvonne Goudberg heeft aan de Zuidas in Amsterdam en bij de Erasmusbrug in Rotterdam gefotografeerd. Zij heeft de mooie lijnen en vormen in de architectuur vast willen leggen. Edith van Leeuwen heeft zich voor deze expositie toegelegd op het fotograferen van dieren in hun natuurlijke omgeving. De meeste foto’s zijn gemaakt in Zuid-Afrika waar zij in de gelegenheid was de dieren van dichtbij te benaderen. En ten slotte heeft Ria de Ruyter zich voor deze expositie bezig gehouden met macrofotografie, zowel met de macrolens als met een Helioslensje. Het Helioslensje is van Russische makelij en je kan er mooie sfeerbeelden mee vastleggen.

De leden van de groep ontmoeten elkaar maandelijks en bespreken de onderwerpen die ze in het loop van het seizoen aan bod willen laten komen. Regelmatig gaan ze samen op pad en worden interessante locaties bezocht om te fotograferen. Ook worden zgn. doe-avonden georganiseerd, soms gebruikmakend van een flits-set en een model.