FLUXUS – ANNO 2018

Klik voor afbeeldingen ▲

17/18 en 24/25 maart van 13 tot 17 u
17 maart 13:30 u Opening door Jan Duijvis
16 maart 20 u Inspiratielezing door Joanne Zegers

Dit jaar organiseert FluXus voor de tiende keer de grote expositie ANNO in het Weefhuis in Zaandijk. ANNO 2018 laat werk zien van cursisten van docenten die lesgeven bij FluXus.

Zaterdag 17 maart wordt om 13.30 uur ANNO 2018 geopend door Jan Duijvis, iemand die zijn sporen binnen de Zaanse kunstwereld ruimschoots heeft verdiend. Hij is één van de oprichters en bestuursleden van Het Weefhuis. Daarnaast was Jan in de periode  1977-1987 secretaris van de Commissie Complementaire Arbeidsvoorziening Beeldende Kunstenaars Zaanstreek-Waterland. Van 1987 tot de fusie in 2000 was hij bestuurslid van KOMMA, de voorloper van FluXus.

Beeldhouwwerk, schilderijen en tekeningen

Er is werk te zien van de cursisten van Leonard Frederiks, Betteke Akkerman en André Huisman. Je kunt genieten van beeldhouwwerk en boetseerwerk van de cursisten van Frederiks, waarvoor diverse technieken gebruikt zijn. De cursisten van Akkerman exposeren met schilderijen van acryl- en olieverf en tekeningen van Oost-Indische inkt en bruine bister. Huisman laat acrylschilderijen van zijn cursisten zien. De werken gaan over kleur en abstractie, licht-donker, nachtelijk Amsterdam en jazzmuzikanten on stage.

Inspiratielezing ‘Proces van het maken’

Aan de vooravond van de ANNO 2018, vrijdagavond 16 maart, zal kunstenaar en docent Joanne Zegers een inspiratielezing geven met als titel ‘Proces van het maken’. Zegers gaat samen met het publiek in op de vraag ‘Hoe komen kunstenaars tot het maken van een werk?’. Aanvang is 20.00 uur en inloop is vanaf 19.30 uur. In verband met de beperkte ruimte in Het Weefhuis wordt verzocht te reserveren voor de gratis lezing. Dit kan via klantenservice@fluxus.nl. Meer informatie op www.fluxus.nl/agenda.