AQUARELLEN VAN IWS HOLLAND

Klik voor enkele afbeeldingen ▲

za 11, zo 12 + ma 13 april / 12 tot 17 u
demonstraties: za, zo en ma 14 tot 15 u 


De leden van International Watercolor Society, IWS Holland, komen in het weekend van Pasen, 11, 12 en 13 april exposeren in Het Weefhuis. De expositie laat werk zien van o.a. Hannie Rieuwerts, Jan Min, Rik Verdenius, Carla de Korte, Gerard Hendriks en Annette Willems. Maar daarnaast ook van alle andere leden van IWS Holland, bij elkaar meer dan 90 aquarellisten!
De expositie is geopend van 12:00 tot 17:00 uur.
Zaterdag, zondag en maandag zijn er demonstraties van het aquarelleren van 14:00 tot 15:00 uur.

De leden  van IWS Holland hebben internationale faam. Zij exposeren van Hong Kong tot Honduras. Vorig jaar organiseerde IWS Holland een internationale expositie in Gouda, die veel belangstelling genoot en hoge waardering boekte.

De expositie laat u de kunst zien van aquarelleren in al zijn diversiteit en mogelijkheden; van abstract tot realisme, van felgekleurd tot ingetogen. Iedere aquarellist heeft zijn eigen specialiteit; voor de één zijn dat stadsgezichten, de andere richt zich op landschappen, havens, dieren of portretten.

Vind ons leuk of deel op Facebook!


demonstraties

Elke dag van de expositie zullen er demonstraties gegeven worden van 14:00 tot 15:00 uur. Op zaterdag 11 april kunt u Dik Kusters aan het werk zien. Hij voelt zich vooral aangetrokken door het landschap. Zondag 12 april Ger Zaagsma bekend van zijn brede panoramische schilderijen, waarin stilte en spiegeling worden afgewisseld met woeste luchten. En maandag 13 april Ida Mager die zich laat inspireren door de grillige veranderingen in het licht en de atmosferische en ruimtelijke karakteristieken van een landschap, gebouwen of een stadsgezicht.

IWS Holland

IWS Holland is opgericht in 2015 en onderdeel van de overkoepelende IWS-organisatie. Het doel is het speciale karakter van de aquarel in Nederland onder de aandacht te brengen van een groter publiek en aquarellisten met elkaar in contact te brengen – nationaal en internationaal – om zo deze prachtige techniek levend te houden. De stichting viert dit jaar het eerste lustrum. IWS Holland is in vijf jaar uitgegroeid tot de grootste aquarelorganisatie van Nederland.

Wilt u weten wie alle exposanten zijn dan kunt u dat terug vinden op: https://www.iwsholland.nl/wie-zijn-wij